Ahmet Ercan o il için uyarı üstüne uyarı yaptı "Büyük bir deprem yaşanırsa şaşırmam"

Ahmet Ercan o il için uyarı üstüne uyarı yaptı "Büyük bir deprem yaşanırsa şaşırmam"
Malatya, son zamanlarda yaşadığı büyük depremlerin ardından dün gece saatlerinde yine sarsıntılarla sallandı. Prof. Dr Ahmet Ercan'dan kritik açıklama geldi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan o ili işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya'da dün gece saatlerinde, AFAD'ın depremin büyüklüğünü 4,3 olarak duyurmasının ardından, Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Adıyaman Sincik olarak belirledi.

Bu son depremin ardından dikkat çeken açıklamalardan biri de Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi.

Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Adıyaman-Sincik'teki depremi yorumladı.

Ercan, "Adıyaman-Sincik'de meydana gelen M4,3 büyüklüğündeki deprem ürkütücü olsa da, 6 Şubat 2023'teki depremlerin yıkıcı artçısı olduğunu düşünüyorum. Eğer büyük bir deprem yaşanırsa şaşırmam" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca, bölgedeki stres birikimine dair de açıklama yapan Ercan, "6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından beklenen orta-büyük artçı depremlerin olmaması, yer kabuğundaki birikmiş gerginliğin büyük oranda boşaldığını gösteriyor gibi. Umuyorum ki durum böyledir" ifadeleriyle dikkat çekti.

Ercan, yaşanan depremlerde en çok şaşırdığı ilin Kahramanmaraş olduğunu belirterek, bunun nedenini yapı eskimesi ve kurulum kusurlarına bağladı. Yönetimin görevinin, deprem öncesinde özürlü yerleri ve yapıları tespit edip halkın can güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-04-17-093952.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.