Ağır hasarlı bina yıkıma direndi

Ağır hasarlı bina yıkıma direndi
Elazığ'da Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldığı tespit edilen bina, ekiplerin kontrollü yıkımına direnç gösterdi.

Elazığ’da Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 6 Şubat depremlerinin ardından ağır bir hasar aldığı görülen 7 katlı bir binanın yıkımı için kollar sıvandı. Büyük bir kısmı yıkılan binanın 7. katı yıkıma direnince ancak üçüncü gününde tamamen yıkılabildi.

aw095908-01.jpg

Elazığ’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda İcadiye Mahallesi Yakup Şevki Caddesi’nde bulunan 28 daireli 7 katlı binanın yıkımı sağlandı.

Yıkılmaya çalışılan binanın 7. katı asılı kaldı. Üçüncü gün sabah saatlerinde ekiplerin zorlayıcı ve titiz çalışmaları sonucunda tamamen yıkım işlemi tamamlandı.

aw095908-06.jpg

YAN BİNALAR KORUNDU
Bu kadar sağlam bir bina ile ilk kez karşılaştıklarını dile getiren firma sahibi Emrullah Argın, ''Binanın yıkımı üç gündür sürüyor. Çok uğraştık. Zor oldu ama sonunda binayı aşağı almayı başardık. Ekiplerimiz çalışıyor. Biz de bu depremden doğan sorunları çözmeye çalışıyoruz. 7 katlı bir bina ama çok sağlam bir bina. İlk defa böyle bir bina ile karşılaştık. Ekipmanımız sağlam olduğu için sağlıklı bir şekilde bu binayı yıkıyoruz. Sıkıntısız, yan binalara zarar vermeden çözdük. Bundan sonra da yeni binalara geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

aw095908-04.jpg

aw095908-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.