Afrin'deki şehitlerin ardından Akşener'den iktidara çağrı

Afrin'deki şehitlerin ardından Akşener'den iktidara çağrı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüşmesi sonrasında açıklama yaptı.

Meral Akşener'den iktidara çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı DP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası iki lider ortak açıklama yaptı. 

Akşener, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın, "bizim de aldığımız suikast duyumları var" açıklamasını değerlendirdi. 

Meral Akşener, "Çok da konuşulmaması gereken konular." yorumunu yaptı. 

Akşener basın mensuplarının Afrin'de 2 şehitle sonuçlanan saldırıya ilişkin sorusuna yönelik verdiği cevapta, İktidarın ABD'ye karşı hiç bir zaman tutum almadıığını belirtti.

Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirmesi hadisenini hatırlatan Akşener, İktidara İncirliği kapatın çağrısında bulundu.

Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir soruya ise, "Seçim kararı alsınlar, adayın kim olduğunu öğrensinler" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlere ilişkin “Siyasi cinayet kaygım var” sözlerini değerlendiren Akşener, Fahrettin Altun’a da yanıt verdi. “Atanmışlara cevap vermiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilişkin “Bu tür duyumlar bilgiler elbette gelir. Benim inandığım bir şey var. Ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Bu iddiaları çok fazla gündemde tutmamamız lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun’un Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından muhalefeti savcılığa çağırmasına “Atanmışlara cevap vermiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Akşener, şunları söyledi:

“24 Haziran bileşenleri başka 31 Mart başka. Yeni kurulan partiler ve onların fikirleri var. Millet İttifakı’nın içinde yer almak konusu konuşulmuş değil. Cumhurbaşkanı adayının ne ve nasıl olacağına dair konuşma yapmadık. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin derdi. Ağırlıklı olarak onlar sürekli bu konu üzerinde gidiyorlar. Benim başından beri söylediğim bir şey var. Millet İttifakı’nın göstereceği aday 13’üncü cumhurbaşkanı olacak”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.