"Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır"

"Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Emperyalizm güçleri, Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır." dedi.

"Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Emperyalizm güçleri, Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır. " dedi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi iş birliğiyle yaptırılan Kubilay Kültür Merkezinin açılışında, Afrin'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, gazilere de şifa diledi.

"Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için bu bilinçle, bu yürekle, bu vatan ve Atatürk sevgisiyle çarpışan Mehmetçiğimize hiçbir eleştiride bulunmadan, sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız." ifadesini kullanan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Bir taraftan terör örgütleri, diğer taraftan barış talepleri, böyle bir şey olamaz. Emperyalizm güçleri Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın, gelecek bütün devletlerin bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır. Biz hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem de komşularımızın toprak ve milli bütünlüğünü savunmak zorundayız. Başımıza örülmek istenilen çorabı, ülkemizi parçalama isteklerini, niyetlerini böylelikle topyekün engelleriz. Afrin'de çarpışan Mehmetçiklerimize İzmir'den sevgi, saygı ve destek mesajlarımızı gönderiyorum."

Törene katılan Mustafa Fehmi Kubilay'ın torunu Kemal Kubilay da Kocaoğlu'na ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e dedesinin ismini böyle bir merkezde yaşattıkları için teşekkür etti.

Konferans merkezleri, spor salonu, eğlence merkezi, sergi salonları ve dersliklerin bulunduğu merkezin 11 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.