AFAD: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

AFAD: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın
AFAD, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havayla ilgili uyarılarda bulunarak, "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" dedi.

AFAD: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaptığı yazılı açıklama ile yurt genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi.

PAZARTESİ'DEN İTİBAREN GELİYOR

Açıklamada, Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın bugünden itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olmasının beklendiği kaydedilerek, pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceği ve tüm yurtta kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde yağışlar beklendiği belirtildi.

Ayrıca Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde perşembe gününe kadar zirai don tehlikesinin bulunduğu ifade edilerek, yurdun doğu kesimlerinde kar örtüsü bulunan yüksek ve dik kesimlerde çığ tehlikesinin söz konusu olduğu vurgulandı.

''ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYIN''

Buzlanma ve don tehlikesine karşı alınabilecek önlemler şöyle sıralandı:

“Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalıdır. Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporları takip edilmelidir. Devam eden bir tedavi (diyaliz, doğum vb.) ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmelidir. Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalıdır. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmelidir. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalıdır. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmelidir. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmelidir. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalıdır.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.