Adana’da “Sazan sarmalı” yöntemiyle 1 milyon 765 bin TL'lik vurguna 6 tutuklama

Adana’da “Sazan sarmalı” yöntemiyle 1 milyon 765 bin TL'lik vurguna 6 tutuklama
Adana merkezli 3 ilde polis “Sazan sarmalı” yöntemiyle 1 milyon 765 bin TL dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 6 kişiyi yakalarken, şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk arasında “Sazan sarmalı” olarak bilinen 'işleri birbirine dolandırma' usulüyle, araç satın almak isteyenleri dolandıranlarla ilgili çalışma yaptı. Polisin yaptığı teknik takip sonucu Y.Ö.'yü (35) 1 milyon 765 bin TL dolandıran çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

aw060762-01.jpg

Adana merkezli, Mersin ve Batman'da yapılan operasyonda, Z.B. (24), A.Ö. (24), İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. yakalandı. Yakalananlar arasından Z.B. ve A.Ö.’nün çete lideri olduğu değerlendiriliyor.

“Sahibine 'alacağız diyerek aracı ilandan kaldırtıp, kendileri tekrar koydu”

Yakalanan şüpheliler, internetten bulduğu bir otomobilin sahibini arayarak, aracını alacaklarını söyleyerek 20 bin TL kapora atıp otomobili ilandan kaldırttı. Şüpheliler ardından aracın fotoğraflarıyla, tekrardan piyasanın altında bir rakamla otomobili satışa koydu.

aw060762-06.jpg

“Teyzemin oğlu' dedi, parayı kendi hesabına attırıp vurgun yaptı”

Mağdur Y.Ö., ilandan gördüğü numarayı arayıp aracı satın alacağını söyleyerek konuştuğu kişiyle anlaştı. Telefondan kendisini Cihan olarak tanıtan şüpheli, kandırdığı araç sahibi ve dolandırdığı Y.Ö.’yü noterde buluşturdu. Kendisini Cihan olarak tanıtan şüpheli, “Ben mühendisim, yanına gelen teyzemin oğlu vekalet verdim, satışı o gerçekleştirecek. Parayı benim hesabıma gönder” dediği öğrenildi. Y.Ö., parayı dolandırıcıların hesabına attıktan sonra aracın dolandırıldığını anladı.

aw060762-04.jpg

Çete liderlerinden olduğu değerlendirilen Z.B.’nin 22 farklı suçtan aranması bulunurken, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan da kaydı olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin 6’sı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

aw060762-05.jpg

Öte yandan, yapılan operasyonda 9 adet cumhuriyet altını, 1 adet çeyrek altın ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.