Aç kalan ayılar tesisi darmaduman etti

Aç kalan ayılar tesisi darmaduman etti
Artvin'in doğal yaşamıyla ünlü bölgelerinden biri olan Atabarı Kayak Merkezi, aç kalan ayıların son hedefi haline geldi.

2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı'nda yer alan ve mevsim dolayısıyla kapalı olan kayak merkezine gelen ayılar, açlıklarını gidermek için çareyi personel ve idari binalara saldırmakta buldu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Evi, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait binaların yanı sıra JAK, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 6 bina ile özel sektöre ait bir işletme, ayıların hedefi oldu. Kapıları ve pencereleri kırarak içeri dalan ayılar, yiyecek ararken tesislere maddi hasar verdi.

Olayla ilgili Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 'Atabarı Kayak Merkezimizin idari ve personel binalarına yaban hayvanı saldırısı nedeniyle maddi zarar meydana gelmiştir. Jandarma, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğü ve İl AFAD Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde, can güvenliğini tehdit edecek herhangi bir durum tespit edilmemiştir' denildi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.