ABD Başkanı Joe Biden'ın vukuatları bitmiyor: Rishi Sunak'ı kenara itip temsilciyi selamladı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın vukuatları bitmiyor: Rishi Sunak'ı kenara itip temsilciyi selamladı!
ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey İrlanda'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde, ittifakı olduğu İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı tanımadı. Biden, Sunak'ı kenara iterek Kral 3. Charles'ın temsilcisini selamladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey İrlanda''ya resmi ziyarette bulundu. Biden, uçaktan indikten sonra karşılama alanına geldi. ittifakı olan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve temsilcileri tarafından karşılanan Joe Biden, Başbakan Rishi Sunak''ı tanımayarak kenara itti. 

Sunak''ın şaşırdığı anlar kameralara yansırken, Biden''ın gülerek Kral 3. Charles''ın temsilcisini selamlaması gündem oldu.

İngiliz gazetesi olan Daily Mail''e konuyla ilgili konuşan uzmanlar Biden''ın vücut diline dikkat çekerek, "Vücut dili gösteriyor ki Joe Biden kabaca hareket etti. Soğuk bir yüz ifadesi vardı. Bu resmen bir diplomatik hakaret. Zaten şunu sormak lazım: Acaba Joe Biden, Rishi Sunak''ı tanıyabildi mi?" açıklamasında bulundu.

JOE BİDEN BUNADI İMASI

İngiliz uzmanlar ABD Başkanının bunadığına dair imada bulundu. Uzmanlar, "O anda zihni, masadaki yemek tabakları gibi bomboştu. Birilerini selamlamak istedi. Normalde liderler fotoğraf çektirirken her şey kurgulanır ama önemli olan vücut dilinin dünyaya verdiği mesajdır. Biden''ın garip tavrı şüphesiz iki pek iyi bir mesaj vermedi." dedi.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Joe Biden''ın bu hareketi, İngiltere''de büyük bir yankı uyandırdı. Rishi Sunak''a yapılan bu davranışların Biden''ın ilk vukuatı olmadığı hatırlatıldı.

Eski Başkan Donal Trump''ın ''Baygın Joe'' olarak tanımladığı Joe Biden''ın alzaymır ve demans hastalığına sahip olduğu iddiasında bulunmuştu.

Genellikle özel rehberi olmadan hareket etmediği belirtilen Joe Biden, daha önceleri de birçok kez gideceği yeri unutmuş, sakarlıklar yapmış ve hava ile tokalaşmıştı.

BİDEN''IN IRKÇI KONUŞMALARI GÜNDEME GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden''ın 90''lı yıllarda ''Zencilerin suç işlemesi'' konularına ilişkin gerçekleştirdiği konuşmaları ve ırkçı ifadeleri tepki toplamıştı. 

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak''ın da Hint kökenli olması nedeniyle Biden''ın bu yaklaşımı bir kez daha eleştiri konusu oldu. (Haber Merkezi)


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.