65 yaş dul ve yetim aylıklarında yeni tablo belli oldu 'Hesap tek tek yapıldı

65 yaş dul ve yetim aylıklarında yeni tablo belli oldu 'Hesap tek tek yapıldı
Son emekli maaşı zammıyla birlikte, 2024 yılında 65 yaş aylığı, dul ve yetim maaşları netlik kazandı.

Emekli zammının ardından, "2024'te 65 yaş aylığı, dul ve yetim aylığı ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? Dul ve yetim maaşı ne zaman ödenecek?" gibi sorular da gündeme geldi.

Dul ve yetim maaşlarına yapılan ek zammın detayları şöyle: SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerini ilgilendiren ek maaş zamları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı emekli maaşı zammı ile netlik kazandı. Bu zammın sonucunda, dul ve yetim aylıklarına %5 puan daha yansıtıldı ve toplamda %49.25 oranında bir artış gerçekleşti.

f5-haber-lwfa-cover.jpgDul ve yetim aylığı tutarları ise farklılık gösteriyor. Ölüm aylığı olarak bilinen dul ve yetim maaşlarında, eşinden dolayı ölüm aylığı alan kişinin eşi %50'sini alırken, bir çocuğu varsa çocuk %25'ini alıyor. Bu kapsamda, örneğin 2023 yılı Temmuz ayında ek ödeme dahil 2574 TL alan bir kişi, %25 hissesi olduğu için 1268 TL zam alarak 2024 Ocak-Temmuz dönemi için maaşı 3842 TL'ye yükselecek.

Ayrıca, 65 yaş aylığına ilişkin son rakamlar da açıklandı. Geçtiğimiz yıl 65 yaş aylığı kapsamında hak sahibi vatandaşlara 2348 TL ödeme yapılıyordu. Ancak, Ocak ayı itibarıyla yapılan hesaplamalar sonucunda, memur maaş katsayısına göre %50'ye varan oranda bir zam yapılarak 65 yaş aylığı ödemeleri 3504 TL seviyesine yükseldi.

para-emekli-tl-maas-g6ug-cover.jpgDul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren aylıklarında oluşan farklar ise 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren ödenmeye başlandı. Bu kapsamda, SGK tarafından Banka ve PTT şubelerine gönderilen aylıkların ödenmesi süreci başlamış oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.