6 siyasi partiden ortak bildiri

6 siyasi partiden ortak bildiri
Meclis'ten İsrail'e tepki: TBMM Genel Kurulu'nda, 6 siyasi parti ortak bildiri yayımlayarak, İsrail'in Gazze'de ki hastaneyi bombalamasına tepki gösterdi.

Meclis ortak bildirisinde yaşanan vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarına çağrıda bulunuldu.

TBMM’den İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin ortak bildiri: "İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz"

hastane2-001.jpg


TBMM Genel Kurulu’nda İsrail’in Filistin’deki hastaneyi vurması üzerine dünyaya çağrı yaptı. Altı grubun ortak bildirisinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi 12 Ekim 2023 tarihinde bütün parti gruplarının imzasıyla yayımlanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail’deki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Gazze’de Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir de o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail’in Gazze halkına karşı uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.