6. Lale Şenliği’nde binlerce lale dağıtıldı

6. Lale Şenliği’nde binlerce lale dağıtıldı
Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Kartal Lale Şenliği’nde bu yıl da 20 binden fazla lale ve nergis soğanı, Kartal halkına ücretsiz dağıtıldı. Şenliğe vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösterdi

Levent BULUT / Dokuz Sütun

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleriyle geleneksel hale gelen “Kartal Belediyesi Lale Şenliği’nin 6.sı düzenlendi. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kartal Lale Şenliği’nde bu yıl da 20 binden fazla lale ve nergis soğanı, Kartal halkına ücretsiz dağıtıldı. Şenliğe vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Şenliğe Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Dr. Turgut Mermertaş, Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Meclis üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan danışmanları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü yöneticileri, gazeteciler ve Kartal halkı katıldı. 1676’lı yıllarda adını lale soğanlarından alan ve Çalık Ahmet tarafından kurulan Soğanlık, Osmanlı saraylarının bahçelerini süsleyen lalelerin doğal yetişme alanıydı. 6 yıldan bu yana ” Soğanlık’tan Saraylara Giden Zarafet “ başlığıyla gerçekleşen şenlikte bu yıl da müzik sunumu, halk oyunları gösterileri, laleli canlı manken ve cam üfleme tekniğiyle ustaların yaptığı, ateşte esere dönüşen cam laleler Kartal halkı tarafından ilgiyle karşılandı. Şenlikte gezici otobüs stadıyla yerini alan TAK Kartal ekibi de projelerini vatandaşlara anlatarak görüş alışverişinde bulundu.

ANAVATANI SOĞANLIK

Şenlikte konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal’ın Soğanlık semtinin adının lale soğanından geldiğini vurgulayarak Osmanlı döneminde lalenin Soğanlık’tan saraylara gittiğini hatırlattı ve bu nedenle laleyi her yıl olduğu gibi bu yılda Soğanlık’ta halkla buluşturduklarını söyledi. Fidan, ” Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün büyük çabaları sonucunda bugün, Lale Şenliği’mizin 6.sını düzenliyoruz. Soğanlık semtimizin ismi lale soğanından gelmektedir. Bu şenliğin kurumsallaşmasında ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Soğanlık’tan İstanbul’a, Osmanlı saraylarına ve dünyaya yayılan lalemizi, Hollanda alarak geliştirmiş ve bizim lalemiz sayesinde dünyaya damgasını vurmuş. Bizler için lale çok şey ifade ediyor. İleride bizler de bu şenlikleri uluslararası festival haline getirerek Soğanlık’ımızı, Kartal’ımızı dünyaya duyuralım, Gerçek anavatanı semtimiz olan lalemize sahip çıkalım “ dedi.Şenlikte gösterilerin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından, 20 binden fazla lale ve nergis soğanı halka dağıtıldı.

SUDAN SEBEP FİDAN

Öte yandan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ” Sudan Sebep Fidan Dağıtımı “ projesi devam ediyor. Proje kapsamında 2 kilo ambalaj atığı toplayan herkese çam fidanı veriliyor. Bu kapsamda projeye katılarak kilolarca ambalaj atığı toplayan Sabri Taşkın Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerine de topladıkları ambalaj atıklarına karşılık fidan dağıtımı yapıldı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından özel öğrencilerin topladıkları yaklaşık 150 kilo ambalaj atığı karşılığında öğrenci ve okul yönetimine toplam 75 adet fidan verildi. Kartal’ın Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan ve 121 zihinsel engelli öğrencinin eğitim gördüğü Sabri Taşkın Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun Müdürü Nafiye Öztuğ ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün destekleriyle hep yanlarında olduğunu ve verilen desteklerden dolayı mutlu olduklarını söyledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.