55 bin yıllık göktaşından el çantası olay oldu: Sosyal medya ikiye bölündü

55 bin yıllık göktaşından el çantası olay oldu: Sosyal medya ikiye bölündü
Moda dünyasında birbirinden farklı yenilikler hayata geçirilirken, bu tasarımlara çok farklı bir koleksiyon daha eklendi. 55 bin yıl önce dünyaya düşen göktaşından el çantası üretildi. Ürün sosyal medyayı ikiye böldü. İşte detaylar...

CİHAT FATİH ERGÜN / KAMU SON HABER

Dünyaya 55 bin yıl önce Fransa''nın güney bölgesine düşen bir göktaşı, Fransız moda firması Coperni tarafından el çantasına dönüştürüldü. Firmanın "Mini Meteorite Swipe Bag" adını verdiği el çantası sosyal medyayı adeta ikiye bölerken, çantanın tasarımı ve fiyatı çok konuşuldu.

FİRMADAN USTALIK İDDİASI

Moda şirketinin göktaşından ürettiği el çantası, moda dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırırken, şirketten ürüne ilişkin ustalık iddiası geldi. 

Fransa''nın güney bölgesinde 1968 yılında keşfedilen göktaşından üretilen el çantasının, ay taşı ve reçineden üretildiği belirtildi.

Firma, göktaşından ürettiği el çantasına ilişkin "tasarımın ve arkeolojinin ilkel döneminin ustaca birleştirildiği" iddiasında bulundu. Öte yandan, firmanın iddiasına karşın kullanıcılardan gelen yorumlar dikkat çekti.

FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Firma, Instagram hesabından ürünün fotoğraflarını ve fiyatını paylaştı. Ustalık iddiasında bulunulan çanta, 40 bin Euro''dan (830 bin TL) satışa sunuldu.

Elinde kaç adet çanta olduğu bilinmeyen moda markası, ''ısmarlama'' üzerine sipariş alındığı ve bu nedenle iade edilemeyeceği uyarısında bulundu.

SERTİFİKAYLA SATILIYOR

Her çantanın birbirinden farklı şekillerde olabileceğini belirten marka, çantanın orjinallik sertifikasıyla birlikte alıcısıyla buluşacağını belirtti.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Moda markası Coperni''nin Instagram hesabından paylaştığı göktaşından el çantası ürününe birçok kullanıcıdan yorum geldi. Sosyal medyayı adeta ikiye bölen çantaya ilişkin kimi kullanıcılar ''Çakmaktaşlar'' benzetmesinde bulunurken, kimileri ise ''ikonik'' olarak değerlendirdi.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.