50 gramı 15 bin TL 'Dünyanın en pahalı çikolatasının sırrı ne'

50 gramı 15 bin TL  'Dünyanın en pahalı çikolatasının sırrı ne'
Lezzetiyle ünü dünya sınırlarına ulaşan çikolatanın yüksek fiyat etiketine rağmen talep görmesinin nedeni şaşırttı.

Çikolata serotonin hormonu sağlayarak mutlu olmanıza yardımcı olabilen gıdalardan biri... Ekvador'un Piedra de Plata vadisindeki bulunan bir çikolata fabrikasın bir çikolata dünyanın en değerli çikolatası ünlendi. Peki bu çikolatayı diğerlerinden ayıran ve özel kılan etken ne?

cikolata-001.jpg

BAR BAŞINA 490 DOLAR

Ekvadorlu bir çikolata ünü bir çikolatası sayesinde dünyaya yayılan bir marka, ürünlerinin bu birkaç ürün arasında yer aldığını ileri sürüyor.
To'ak çoğunlukla "dünyanın en pahalı çikolatası" olarak değerlendiriliyor. Bunun sebebi ise; 50 gramlık küçük çikolata barları bar başına 490 dolara yükselen fiyatları. Şirketin kurucu ortağı Jerry Toth, şirketin blogunda "Bize kalsaydı, dünyanın en değerli çikolatası olarak anılmayı tercih ederdik" ifadelerini kullandı. "Fiyat sadece bir amaca yönelik bir araç" vurgusu yapan Toth, günün sonunda asıl yapmaya çalıştıkların şeyin, dünya için son derece eşsiz ve güzel bir şey üretmek olduğunu; pahalı bir çikolata olmanın ötesine geçen ve deneyimlenecek bir şey olarak nitelenmek istediklerini belirtti.
Kalitenin sırrı aslında şirketin 2009 yılında soyu tükenmiş olarak tanımlanan yıllanmış bir çeşit olan "en iyi Nacional" kakaoyu kullanıyor. Sadece 14 çiftlikten toplanan nadir bir kakaoyla üretimi yapılıyor.


Şirketin kurucuları Piedra de Plata Vadisi'nde dünyanın en eski kakao bahçelerinden bazılarını bulmayı başardılar. Bunlardan bazılarının daha sonra DNA analiziyle %100 Nacional kakao olduğu doğrulandı.
Galavante'ye göre bu çikolata, seçkin kakao yetiştiricilerine dünyadaki en yüksek oranları ödüyor ve bu, son ürünün fiyatını da etkiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.