5 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

5 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirim ile 5 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındığı açıkladı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 5 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındığı duyuruldu.

Borsa İstanbul tarafından Sermeye Piyasa Kurulu (SPK) kararınca devreye alınan VBTS kapsamında alınan yasak veya tedbir kararları şöyle;

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) ve Mega Metal Sanayi (MEGMT) payları 26/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Yayla Enerji (YAYLA) payları 26/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.

Diriliş Tekstil (DIRIT) ve Tetamat Gıda (TETMT) payları 26/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

asdsdasad.jpg

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emirleri ve piyasadan limite emir girişinin sınırlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının sınırlanmasını içermektedir. Bu önlemler, ilgili paydaşlar tarafından zaten uygulanan ve Varlık Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önceki aşamalarda belirlenmiş olan tedbirlerle birlikte devam edecektir. Bu süre zarfında, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi önceki önlemler de etkinliğini sürdürecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.