5 bin TL ikramiyede yeni gelişme Alamayan emekliler bu tarihi beklesin

5 bin TL ikramiyede yeni gelişme Alamayan emekliler bu tarihi beklesin
Öncelikle çalışmayan emekliler için ödemesi yapılan 5 bin liralık ikramiyenin kapsamanın genişlemesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödemelerine o grubun da dahil edilmesi talimatı verdiği belirtiliyor.

İlk olarak 9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 5 bin liralık ikramiye uygulaması, geçtiğimiz günlerde emeklilerin hesabına yattı.

İkramiye, çalışan emeklilere ödenmeyecek şekilde düzenlenirken alınan bu karar milyonlarca vatandaşın tepkisine neden oldu. Tepkilerin ardından hükümetten, ikramiye uygulamasına yönelik ilk düzenlemede adımı geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

10 Kasım tarihinde başlayan ve şu ana kadar Ekim ayı itibarıyla herhangi bir sigorta girişi bulunmamış olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsündeki emeklilerin hesaplarına yatırılan tutar, birçok vatandaşın kapsam dışı kalması nedeniyle tartışmalara sebep olmuştu.

para2.jpg

AKP milletvekilleri ve bakanlara yönelik milyonlarca sitemkar mesajın ardından bir tepki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye düzenlemiş olduğu programda gerçekleşti.

para8.jpg

Günboyu gazetesinin haberine göre Rize'de yer alan çay üreticilerinin, söz konusu uygulamadan milletvekillerinin dahi yararlandığını ancak kendilerine 5 bin TL ikramiye verilmediğini belirtmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya gelerek problemi çözmeleri talimatını verdi.

para14.jpg

İKRAMİYE KAPSAMINA KİMLER DAHİL EDİLECEK?

AKP'ye yakın kaynaklar, ilerleyen haftalarda Meclis'e gelecek torba yasa ile söz konusu ikramiye uygulamasının kapsamının genişleyeceğini doğrularken, milyonlarca çalışan bu genişlemenin kısıtlı olmamasını ve çalışan-çalışmayan ayrımı yapılmaksızın tüm emeklileri kapsaması gerektiğini savunuyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin seçim öncesinde tüm emeklileri memnun etmek adına Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine dağıtılan 5 bin TL'lik ikramiyelerin kapsamına tüm emeklilerin alınabileceğini belirterek emekli vatandaşlara müjdeyi verdi.

DEĞİŞİKLİĞİN TÜM EMEKLİLERİ KAPSAMASI BEKLENİYOR

AKP grup yöneticileri, söz konusu ikramiye sorununun ÇKS kayıtlarından kaynaklandığını belirtirken, TBMM'ye gelecek kanun teklifi ile bu konuda yapılacak değişikliğin kimleri kapsayacağı merak konusu.

Meclis'e getirilecek torba yasanın ilerleyen haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenirken, çalışan emekliler de hükümetten iyi bir haber almak için dört gözle yetkililerin açıklamalarını takip ediyor.

Meclis'e getirilecek torba yasanın ilerleyen haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenirken, çalışan emekliler de hükümetten iyi bir haber almak için dört gözle yetkililerin açıklamalarını takip ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.