4 kaçak avcıya 345 bin TL ceza

4 kaçak avcıya 345 bin TL ceza
Tunceli'de nesli tehlike altındaki yaban keçisini avlayan 4 kişiye toplamda 345 bin 988 TL para cezası kesildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, doğayı korumak için 3 bin civarında fotokapan kurarak yaban hayatını 7/24 takip ediyor. Fotokapanlar, yaban hayvanlarının yanı sıra kaçak avcıları da tespit ediyor.

Harekete duyarlı fotokapanlar, bulundukları alandaki hareketlenmeyle birlikte kayıt yapmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Tunceli kırsalında kaçak avcıları görüntüleyen fotokapanlar, incelenen kayıtlarda yanlarında av tüfeği bulunan kişilerin sabaha karşı dağlık alana doğru ilerlediği ve ardından ölü dişi yaban keçisini sürükleyerek döndüklerini tespit etti.

Yapılan bu tespitin ardından Tunceli DKMP Şube Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda, avcıların geçiş güzergahları Elektronik Plaka Tanıma Sistemi (EPTS) üzerinden teyit edildi. Jandarma uygulama noktalarında kontrol edildiği tespit edilen kişilerin kimlik bilgilerine ulaşıldıktan sonra gerekli yasal işlemler yapıldı. Bu kapsamda, kaçak olarak nesli tehlike altındaki yaban keçisini avlayan 4 kişiye toplamda 345 bin 988 TL para cezası uygulandı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.