4 gün süren KALKAN 17 operasyonunda onlarca organizatör yüzlerce kaçak göçmen yakalandı

4 gün süren KALKAN 17 operasyonunda onlarca organizatör yüzlerce kaçak göçmen yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen KALKAN-17 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi X hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, göçmen kaçakçılarına yönelik 6 ilde 4 gün boyunca devam eden KALKAN-17 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, 4 gün aralıksız süren operasyonlarda 44 kaçak göçmen organizatörünün ve 881 kaçak göçmenin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında ayrıca, yakalanan göçmen kaçakçılarından,15’in tutuklandığını, 11’i hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğerlerinin ise işlemleri sürdüğünü belirtti. Ayrıca operasyonlarda kaçak göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan 4 BTÖ mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi de yakalandı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında ayrıca, çok sayıda ruhsatsız tabanca, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 24 adet araç, 1 adet sürat teknesi, çok miktarda TL ve döviz ile dijital materyale de el konulduğunu açıkladı.

ekran-alintisi-jpg7.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.