2,5 yıldır fiili olarak bir başkanlık sistemi var

2,5 yıldır fiili olarak bir başkanlık sistemi var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Zaten 2,5 yıldır fiili olarak bir başkanlık sistemi var. Biz insanlarımızı işsiz bırakan bu sisteme karşıyız." dedi.

2,5 yıldır fiili olarak bir başkanlık sistemi var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partisinin Torbalı ilçe teşkilatının önünde partilere halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik paketine niçin "Hayır" dediklerini anlattı.

Halk oylamasıyla getirilmek istenen şeyin sistem değil, rejim değişikliği olduğunu savunan Böke, bunun gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin demokratik parlamenter sistem yerine tek adam yönetimine dayalı bir sisteme geçiş yapacağını öne sürdü.

"16 Nisan'da çıkacak olan hayır oylarının ateşini Torbalı'dan yakacağız. Kalk ayağa Torbalı, hep beraber yürüyeceğiz." diyen Böke, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu anayasa değişikliği teklifi, kim olduğundan bağımsız bir biçimde, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak herkese, Türkiye'ye dair bütün yetkiyi teslim ediyor. Hem yürütmeyi cumhurbaşkanına veriyor, hem yasama yetkisini kararnameler yoluyla Meclisten alıp, Cumhurbaşkanı'na veriyor. Zaten 2,5 yıldır fiili olarak bir başkanlık sistemi var. Bu süre zarfında 1 milyona yakın kişi işsiz kaldı. Biz insanlarımızı işsiz bırakan bu sisteme karşıyız. Şu anda her 4 gencimizden biri işsiz."

Böke, "Vereceğimiz bir hayır oyunun, bu tek adam keyfiyetine bir itiraz olduğunu ve istikrar için hayır olduğunu, bu çizdiğimiz çerçeve çok somut bir biçimde ortaya çıkartıyor. Bu düzen en çok kadını yok sayıyor. Çünkü insana insan gözüyle bakmıyor. Her birimizin farklılıkları üzerinden bir siyaset üreterek ve o siyasetle kendini var eden bir iktidar anlayışıyla bakıyor. O zaman sandığa giderken kızımız için, eşimiz için, yarınlara toplumun yüzde 50'sini ortak etmek için hayır dememiz gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.