24 Bin fidan geleceğe nefes olacak

24 Bin fidan geleceğe nefes olacak
2023 yılı Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir’de düzenlenen 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' projesi ile Cumhuriyet Ormanında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nevşehir merkeze bağlı Göre kasabası Çayırlık mevkiinde bulunan ağaçlandırma alana fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler davetliler katıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan etkinlikte yaptığı konuşmada, 7 ilçenin her birinde 3 bin adet fidan dikimi gerçekleştirileceğini ve böylelikle toplam 24 bin fidan dikimi yapılarak 8 adet Cumhuriyet Ormanı oluşturulacağını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’da, ağaçlandırma konusunda Nevşehir’in bulunduğu bölgenin şanssız olduğunu söyleyerek, “Romanlarda, şiirlerde, şarkılarda bahsedilen o gariban, çilekeş Anadolu insanı tam da buranın insanı. Tabii bu şanssızlık ağaçlandırmada da karşımıza çıkıyor. Diktiğimiz ağaçların gözüne bakıyoruz, büyüsün diye. Ama hiçbir zaman yılmıyoruz, yılmadan mücadele ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.