2023 yılının ilk enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! 

2023 yılının ilk enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! 
Milyonlarca vatandaş merakla yeni verileri bekliyor. Gözler 2023 yılının ilk enflasyon rakamlarının ne olacağı konusunda TÜİK'e çevrilmiş durumda. İşte detaylar...

Milyonlarca insanın merak ettiği ve etkisini bizzat yaşadığı enflasyonun durumu merak konusuydu. Bütün gözler yeni yılın ilk ayına ilişkin enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. 

2023 yılının ilk enflasyon verileri bugün saat 10.00''da TÜİK tarafından açıklanacak. TÜİK’ten gelecek açıklama ile geçen ayın enflasyon oranları karşılaştırılacak ve durum değerlendirilecek.

TÜİK ENFLASYON AÇIKLAMASINI BUGÜN YAPACAK

Her ayın 3’ünde TÜİK, enflasyon oranlarını açıklıyor. 3 Şubat günü de enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanacak. Bu yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat günü saat 10:00’ da açıklanacak. Herkes, TÜİK tarafından yapılacak enflasyon açıklamasını merakla bekliyor. Bu aşamada, aralık ayına ait enflasyon oranları ise tekrar gözden geçiriliyor. Aralık ayına ait enflasyon oranları ile 3 Şubat günü TÜİK tarafından açıklanacak 2023 yılına ait ilk enflasyon oranlarının karşılaştırılması yapılacak.

EN SON AÇIKLANAN ENFLASYON VERİLERİ

TÜİK tarafından en son açıklanan enflasyon oranları 2022 yılının aralık ayına aitti. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1,18 oranında artış göstermişti. Yıllık enflasyon ise, TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre yüzde 64,27 olarak kaydedilmişti. Bu rakam ise, son dokuz ayın en düşük seviyesi olarak belirlenmişti. Son verilerden sonra TÜİK tarafından 3 Şubat Cuma günü saat 10:00’da açıklanacak yeni yılın ilk enflasyon oranları sabırsızlıkla bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.