Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

2020 yılı asla unutulmayacak

2020 yılının sonuna geldik. Ne yıldı ama bütün dünyayı küçücük bir virüs dize getirdi. Bir kaç ülke hariç diğer ülkelerin ekonomisi yanı sıra sağlık sistemlerini çökertti. Hatta ve hatta kendini dünyanın jandarması olarak kabul eden Amerika çaresiz kalıp ölülerini bile gömemez hale geldi. Allah’ın gücünün yanında kulların devletlerin gücünün kocaman bir hiç olduğu ortaya çıktı. Yenilmez denilen ordular bile diz çöktü. Krallar kraliçeler saraylarına kapandılar dışarı çıkmaya korkar hale geldiler. Devlet başkanları görünmeyen minnacık bir virüs karşısında aciz kaldılar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Benim ben diyen imparatorlukların kralı ve kraliçesi ülkelerinin sınırlarını dışarıdan gelenlere kapattılar. Can derdine düştüler. Çaresiz elleri kolları bağlı bu çaresizlikten çıkış yolları aradılar. Ama nafile bütün dünya ülkeleri aynı çaresizliği yaşadığı için kimsenin kimseye yardım etme imkânı yoktu. Hiç unutmam virüs çıktıktan sonra maskeler bir anda karaborsa oldu. Hatta bazı ülkeler bazı ülkelerin ihracat maskelerine el koydu. İnanın bir ara acaba maske savaşı mı çıkacak diye düşünmedim değil. Bir de unutamadığım bu kadar sıkıntılı bir süreçte bile Türkiye bir kaç ülkeye maske, ilaç, dezenfektandan oluşan  yardım kolileri gönderdi.

Değerli okurlarım asıl benim üzerinde durmak istediğim geçen seneye kadar hayretler içerisinde izlediğim YILBAŞI  KUTLAMASI hazırlıklarıydı. Çok şükür koronavirüs nedeniyle bu sene bütün yılbaşı etkinlikleri yasaklandı. Sanki yılbaşı Hristiyanların değil de  Müslümanların kutsal bir günüymüş  gibi delicesine alışveriş yaparak yılbaşına  hazırlık yapmalarını esefle, hayretle her sene sonu bu sahneyi  izleyip duruyordum.

     Değerli dostlar bizler Elhamdulillah Müslümanız. Bizim dinimizde kültürümüzde inancımızda örf gelenek göreneklerimizde böyle bir kutlama kültürü yoktur. Bu tamamen Hristiyan dünyasının kendi inancı olan bir etkinlik şölenidir. Bize kendi inançlarını empoze etmeye çalışıyorlar. Özellikle yılbaşı gecesinde içki, zina, kumarın neredeyse mubah sayıldığı bu isyan dolu geceye maalesef Müslüman kardeşlerimizin de  ayak uydurmaya çalışmalarını esefle hayretle izlemekteyiz. Yazıktır günahtır bu kapkara gecede milyonlarca insan ALLAH’ın emirlerini çiğneyecek, sırf yılbaşında şu mekandaydım, bu gazinodaydım diyerek sosyal medyada  bir iki resmini paylaşma uğruna ALLAH’a isyan bayrağını açacaktı ki çok şükür İçişleri Bakanlığı devreye girerek, ‘STOP bu sene herkes virüs nedeniyle evine kapanacak’ diyerek son noktayı koydu. Çok şükür en azından bizim ülkemizde her sene yaşanan rezalet bu sene yaşanmayacak.

   Değerli okurlarımız benim acizane tavsiyem şudur. Bu yıl içerisinde onlarca akrabamızı, eşimizi, dostumuzu koronavirüs nedeniyle kaybettik. Bu virüs belasından kurtulmak için Yüce Yaradana sığınalım. Tövbe istiğfar edelim. 4 gün boyunca evimizde kalalım en azından virüsün çoğalmasını engelleyelim. Bu gece abdest alıp  HUZURA durduktan, iki rekat namazımızı kıldıktan sonra arkamıza bıraktığımız bir yılın muhakemesini yapalım. Neler yaptık, kul hakkına girdik mi, birilerinin kalbini kırdık mı, hakka hukuka riayet ettik mi, insanlık adına bir şeyler yaptık mı, vatanımız için milletimiz için gelecek olan nesillerimiz için bir şeyler yaptık mı bunun mahkemesini yapalım. İnanın bin tane yılbaşı kutlasak boştur günahtan başka bir şey kazanmayız. Yılbaşı gecesinde bir saatlik tefekkür geride kalan ömrümüze ömür katacak ailemize huzur bereket en önemlisi sağlık getirecek. Bu vesile ile 2021 yılı milletimize vatanımıza devletimize ailemize sevdiklerimize huzur barış mutluluk getirsin. Her şeyden önemlisi virüs belasından tamamen kurtulmak için Cenabı ALLAH’tan temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları