2 milyon aşı pasaportu tehlikede

2 milyon aşı pasaportu tehlikede
İsrail 3. dozu yapmayanlara yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor. Üçüncü doz aşıyı yapmayanlar kapalı alanlara alınmayacak. Bu ülkede yaklaşık 2 milyon insanın aşı kartını kaybedeceği anlamına geliyor.

2 milyon aşı pasaportu tehlikede

Korona virüs salgınında ipleri gevşetmeyen İsrail hükümeti bir ilke daha imza attı. Ülkede tartışmalara neden olan kararda üçüncü doz korona aşısı zorunlu hale geldi.

Hatırlatma aşısı olarak da bilinen üçüncü dozu yapmayanların hayatı kısıtlamalar getirilecek. Hükümetin aktardığı bilgilere göre hatırlatma dozunu yapmayanların aşı pasaportları geçerliliğini yitirecek.

Aşı pasaportu olmayan insanlar kapalı toplu alanlara giremeyecek. Aktarılan bilgilere göre barlar, eğlence mekanları, alışveriş merkezleri gibi yerler de bu yasak kapsamına alındı.

Basına yer alan verilere göre önümüzdeki günlerde 2 milyona yakın insanın aşı pasaportu geçerliliğini yitirecek.

İsrail'in aşı için geliştirdiği yeşil ışık sistemi halihazırda 2 doz aşıyı zorunlu tutuyordu. Bu haliyle eleştirilere neden olsa sisteme üçüncü doz zorunluluğu da gelmiş oldu.

Our World in Data sitesindeki verilere göre Pfizer Biontech aşısını kullanan İsrail'de şimdiye kadar 15 milyon dozdan fazla aşı uygulandı.

Nüfusu 9 milyonun üzerinde olan ülkede yaklaşık 6 milyon insana 2. doz aşı yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.