2 hafta boyunca gemi dümeninde saklandılar: Hayatta kalmak için idrarımızı içtik

2 hafta boyunca gemi dümeninde saklandılar: Hayatta kalmak için idrarımızı içtik
Avrupa'ya gitmek umuduyla bir gemiye gizlice binen 4 Nijeryalı mültecinin yaşadıkları film sahnelerini aratmayacak cinsten.

Nijeryalı 4 mülteci, Avrupa hayaliyle Nijerya'nın Lagos şehrindeki evlerinden ekonomik sıkıntılar nedeniyle kaçmak istedi.

Avrupa'ya gittiği düşündükleri gemiye binen mülteciler, gizlice seyahat etmeye başladı.

id.gif

14 günlük gemi yolcunun ardından Avrupa’ya geldiklerini zanneden kaçak yolcular Brezilya’da olduklarını görünce şaşıp kaldılar. Vitoria Limanı’nda Brezilya polisi tarafından kurtarılana kadar büyük bir hayat mücadelesi verdiklerini söyleyen dört göçmenden iki Brezilya’da sığınma talebinde bulunurken diğer iki ise kendi istekleriyle Nijerya’ya döndü.

nijj.gif

DÜŞMEMEK İÇİN METAL AĞ ÇEKTİLER

Gemi yolculuğunun kendileri için oldukça zorlu geçtiğinden söz eden kaçak yolcular, dümenin bulunduğu alanda düşmemek için etrafını metal bir ağ ile kapattıklarını, sürekli devam eden motor gürültüsü nedeniyle dönüşümlü olarak uyuduklarını ve idrarlarını içmek zorunda kaldıklarını söyledi.

n1.jpg

Kurtarılan dört Nijeryalı’dan biri olan Opemipo Matthew Yeye, “Benim için korkunç bir deneyimdi. Gemide kolay değil.Titriyordum, çok korkmuştum. Ama buradayım." dedi. 35 yaşındaki Roman Ebime Firday ise “Kurtarıldığımıza çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı. Yeye ve Friday şimdi Brezilya'ya sığınma başvurusunda bulunurken , iki arkadaşı da kendi istekleri üzerine Nijerya'ya döndü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.