2 bin yıllık antik kentte çini sergisi dikkat çekti

2 bin yıllık antik kentte çini sergisi dikkat çekti
Batı Karadeniz’in Efes’i olarak anılan ve 2 bin yıllık tarihe sahip olan Prusias Ad Hypium antik kentinde ilk çini sergisi açıldı.

Düzce’nin Konuralp bölgesinde bulunan Prusias Ad Hypium Antik Kenti, 2 bin yıllık tarihi boyunca ilk kez çini sergisini ağırladı.

aw001621-07.jpgÇini sanatçısı Harun Agah Altay tarafından hazırlanan sergide, antik kentin kazı çalışmaları çerçevesinde bulunan eser, figür ve motiflerin yer aldığı çiniler büyük dikkat çekti. Sergi 6 Ağustos’a kadar açık kalacak.

aw001621-06.jpgÇini Sanatçısı Harun Agah Altay, “Tılsım literatürde büyülü ortam, atmosfer gibi oluyor. Bizde Konuralp’in Antik Tiyatro’nun büyüsüne ziyaretçilerin kapılması için buradaki figürleri, buradaki bitkisel motifleri çini üzerine işlemek istedik. 15 yıldır Düzce’de ki tüm resmi kurumlarda Çini sanatının eğitimini veriyorum. Konuralp’te kazı çalışmalarında çıkan motifleri ve figürleri çini sanatı ile buluşturmak istedik. 30 eser çalışma oldu. Yaklaşık 2 yıl çalıştım. Bereket heykeli, zafer tanrıçası, medusa başı gibi Konuralp antik kentinde yer alan Apollon başı gibi yeni çıkan bazı bulguların figürlerini çini tabaklara ve panolara işledik” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.