15 TEMMUZ GENÇLERİ SOKAĞA SAHİP ÇIKTI

15 TEMMUZ  GENÇLERİ  SOKAĞA  SAHİP ÇIKTI
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) işbirliği ile 8 bölgede gerçekleşen maçlar, büyük mücadeleye sahne oldu.

Süha Çardaklı / İstanbul

Halkalı Taştepe parkında Küçükçekmeceli gençlerin ter döktüğü maçlarda üç kişilik iki takım standart bir yarı saha içerisinde birbirleri ile karşılaştı. Basketbol turnuvası final maçlarında 4 bölgede 46 takımdan 182 sporcu katılım gösterdi. Final maçlarında 15-17 Yaş kızlarda Basketbol Yıldızları, 15-17 Yaş Erkeklerde Bulls ve 18 Yaş üstü Erkeklerde EYM takımları şampiyon oldu. 18 Yaş üstü Erkeklerde şampiyon olan EYM Erkek takım 27,28 ve 29 Temmuz tarihilerinde Burdur ilinde düzenlenecek Uluslar arası Festivalde Küçükçekmece’yi temsil etmeye hak kazandı. Halkalı Taştepe parkında oynan final maçlarını ünlü spor sunucusu Emre Tilev’in canlı anlatılmaları ile gerçekleştirildi. Darüşşafaka takım kaptanı ve Milli Oyuncusu Furkan Aldemir ve Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt tarafından final maçlarının başlama atışı yapıldı. Müsabakalar öncesi Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt tarafından Darüşşafaka takım kaptanı ve Milli Oyuncusu Furkan Aldemir, Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Murat Özyer ve ünlü spor sunucusu Emre Tilev’e günün ansına plaket ve forma hediye edildi.

GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Organizasyonun güzel oluşundan bahseden Türk basketbol oyuncusu Furkan Aldemir, “Burada güzel bir organizasyon var. ’Sokağa sahip çık’adlı basketbol turnuvası var. Türkiye’de böyle basketbol turnuvalarının olması ve artması bizim için güzel bir şey. Türk basketbolu için güzel bir şey. Böyle organizasyonları belediye düzenler. Başkanımız Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyoruz. Bu turnuvanın devamı sürer. Buradaki arkadaşlara destek olmak için geldim. İnşallah onları mutlu etmişimdir, bugün güzel bir gün geçireceğiz” dedi. 15 Temmuz ruhuyla burada bulunduklarını ifade eden Kader Balçık ise, “Bugün burada 15 Temmuz’da yaşanan olayların ruhuyla burada bulunmaktayız. Geçen 15 Temmuz’da vatandaşlarımız, milletimiz sokağa çıkarak sokağımızı korudu. Bugün de biz burada sokağa çıkarak sokağımızı korumuş bulunmaktayız. Umarım iyi geçer. Başkanımız Temel Karadeniz’e böyle bir şey düzenlediği için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

15 TEMMUZ RUHU

Herkesi kaynaştırdığı için Başkan Karadeniz’e teşekkürlerini dile getiren Halil İbrahim Budak da, “Sokağımıza sahip çıkmak için buradayız. 30 yaşımızda da olsak, 20 yaşımızda da olsa, 10 yaşımızda da olsak sokağın ruhunu yansıtmak için buradayız. 15 Temmuz’un ruhunu yansıtmak için buradayız. Başkanımız Temel Karadeniz’e çok teşekkür ederiz. Hem gençler, hem çocuklar, hem bayanlar, hem erkekler herkesi kaynaştırdığı için, böyle bir ruha sahip çıktığı için tekrar teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz Sokağa Sahip Çık - 3x3 Basketbol Turnuvasında dereceye girenlere Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt, Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Murat Özyer ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Göksun Öz tarafından kupa, madalya ve ödüller verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.