147 yıllık hastane iflas etti

147 yıllık hastane iflas etti
Dünya’da ve Türkiye’de etkili olan ekonomik krizden nasibini 147 yıllık hastane de aldı. Yaptığı işlerden ve adından çokça söz ettiren hastane geçtiğimiz günlerde iflasını duyurdu.

Bu zamana kadar hizmetiyle ve tedavisiyle adını duyuran 194 yataklı Mercy Hospital iflas etti.

İflas mahkemesine gönderdiği niyet mektubu ile hastanenin el değiştireceği ifade edildi.

1873 yılından bu yana hizmetlerine devam eden dev hastane yaptığı açıklamada gönüllü olarak iflas başvurusunu yaptığını belirtti.

Mercy Iowa City'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Tom Clancy, bir basın açıklamasında "Hastane operasyonlarımızı sürdürmek için en iyi adımın bu plan olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Clancy açıklamasının devamında, "Bu planı hayata geçirirken, Mercy Iowa City ailesi olarak, toplumumuza şefkatle hizmet verme taahhüdümüzü sürdüren özverili çalışanlarımızla gurur duyuyoruz." İfadeleri kullanıldı.

Iowa Eyaleti Mütevelli Heyeti, üniversitenin Mercy Iowa City'nin tesislerini ve ticari faaliyetlerini 20 milyon dolar karşılığında satın alma teklifini özel bir oturumda değerlendireceği belirtildi.

SATIŞ KAMPÜSTEKİ 14 BİNAYI DA KAPSIYOR

Iowa Üniversitesi'nin bu satın alma süreci, North Liberty, Kalona, Tipton ve Williamsburg'daki daha küçük ofisleri yanı sıra, büyük ölçüde Mercy Iowa City kampüsünde bulunan 14 binayı da içerecek şekilde planlanıyor.

Üniversite yetkilileri, "Topluluğumuzda 1873'ten beri oynadığı hayati rolü her zaman takdir ettiğimizi belirtmek isteriz. Mercy Iowa City'de çalışan ve topluluğumuza hizmet veren bireyleri tanıyor ve destekliyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı.

Iowa Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin yapmış olduğu açıklamada, “Iowa Üniversitesi, Ul Health Care ve Mercy Iowa City'nin öncü isimlerinin, önemli kesintileri engellemek adına işbirliği içinde olduğunu vurgulamak isteriz. Birçok karar iflas mahkemesinin sürecinde alınacak olsa da, yerel ve bölgesel düzeyde nitelikli sağlık hizmetlerine ve istihdama erişimi koruma ve geliştirme amacını paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRTHABER

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.