136 PKK'lı etkisiz hale getirildi

136 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Terör örgütü PKK'ya yönelik şubat ayında sürdürülen operasyonlarda 136 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK nefessiz kaldı

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren, sivilleri, çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya yönelik 2017'nin şubat ayında yurt içi ve dışında gerçekleştirilen operasyonlarda 136 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin yaptığı saldırılarında sivilleri de hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) takibi devam ediyor.

Yıl boyunca "gece, gündüz, şehir merkezi ya da kırsal" demeden yurt içindekiler başta olmak üzere yurt dışında da PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya şubat ayında da ağır darbe vurdu.

136 terörist etkisiz hale getirildi

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın 1-28 Şubat'taki saldırılarında 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. İki vatandaşın yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, 15 kişi yaralandı. Operasyon ve saldırılarda yaralanan 7 asker de tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzurunu bozmak amacıyla yapılan bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi.

Şubat ayındaki yurt içi ve dışındaki operasyonlarda, 136 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde şubatta düzenlenen operasyonlarda bin 292 zanlı gözaltına alındı. Bu kişilerden aralarında HDP ve DBP'li milletvekili, yönetici ve belediye başkanlarının da yer aldığı 291'i tutuklandı.

Operasyonlar olumsuz hava şartlarına rağmen devam ediyor

TSK'nın Doğu ve Güneydoğuda yürüttüğü operasyonlar, zorlu arazi ve çetin kış şartlarında dahi hız kesmeden devam ediyor.

Güvenlik güçleri, terör örgütüne yönelik Hakkari, Mardin, Muş, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı, Şırnak, Tunceli, Siirt, Batman ve Bingöl kırsalı ile şehir merkezinde orta ve büyük çaplı operasyonlar düzenledi.

Doğu ve Güneydoğudaki kırsal alanlarda kar, tipi, yağmur ve çamur dinlemeden dağ, taş dolaşarak teröristlerin peşine düşen güvenlik güçleri, soğuk havaya rağmen nehir ve derelere girerek mağaralarda terörist arıyor.

Kırsalda teröristlerin kış üslenmesine büyük darbe vuran güvenlik güçleri, örgüt mensuplarına ait çok sayıda yaşam malzemesi, örgüt doküman, silah ve mühimmat ele geçirdi.

Teröristlerle uzantılı kamu görevlileri ve muhtarlar da görevinden alındı

Bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar, tüm hızıyla devam ederken, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, terör örgütü ve uzantılarına destek verdiği tespit edilen memurlar da kamudan uzaklaştırılıyor.

Batman Belediyesinde aralarında memurların da yer aldığı 32 kişi olağanüstü hal uygulaması kapsamında "Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya bunlarla irtibatları olduğu" gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde ise 19 muhtar ile 40 güvenlik korucusu haklarında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılırken, muhtarların mühürlerine, güvenlik korucularının ise silahlarına el konuldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de terör soruşturması kapsamında 8 mahalle muhtarı, Kulp ilçesinde ise 4 mahalle muhtarı görevinden uzaklaştırıldı.

Lice ve Kulp kaymakamlığınca, haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan mahalle muhtarlarının yerine vekaleten görevlendirme yapıldı.

- Şubatta öne çıkan olaylar şöyle:

- Kayseri'de 17 Aralık'ta patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında yaralanan askerlerden Mesut Yaşar, 3 Şubat'ta 49 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

- Tunceli'de 11 Şubat'ta, terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 4 asker yaralandı, bir terörist ölü, bir terörist yaralı ele geçirildi.

- Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 1 çocuk ve 1 mahalle bekçisi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

- HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın 21 Şubat'ta hüküm giydiğine dair kesinleşen mahkeme kararının TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla milletvekilliği düştü.

- Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 22 Şubat'ta düzenlenen hava harekatında, 27 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

- Mardin-Diyarbakır karayolunda 25 Şubat'ta PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirildiği saldırıda can kaybı ya da yaralanma olmadı.

- Bitlis'te terör örgütü PKK mensuplarının kış üslenmesine yönelik 25 Şubat'ta düzenlenen hava destekli operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yakalandı. Bölgede tespit edilen sığınak ve barınaklarda teröristlere ait çok miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

- Güvenlik güçlerince şubat ayı içerisinde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen diğer operasyonlarda ise 97 terörist etkisiz hale getirildi.

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 27 Şubat'ta PKK'lı teröristlerin tren yoluna tuzakladığı patlayıcıyı yük treninin geçişi sırasında infilak ettirdiği saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı. Patlamada bazı vagonlarda, rayda ve yolda hasar oluştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.