100 milyonluk miras ortada kaldı

100 milyonluk miras ortada kaldı
Gayrimenkul zengini iş insanı Aydın Bilginer'in çocukları babalarının öldüğünü kanıtlarlarsa milyonluk mirasa kavuşacaklar.

Gayrimenkulü olan iş insanı Aydın Bilginer Belçika’da öldü. Bilginer’in vasiyeti gereği bedeni yakıldı külleri ise savruldu. Çocukları, babalarının Türkiye’deki mirası için harekete geçti. Ancak, Türkiye'deki resmi kayıtlarda Bilginer sağ görünüyor. Çocukları babalarının yakıldığını küllerinin de savrulduğunu ispat etmek için dava açtı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın özel haberine göre, İzmir doğumlu Aydın Bilginer, 1960’lı yıllarda Belçika’ya yerleşti. Bilginer burada Belçika vatandaşı Jacqueline Blanche ile hayatını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 4 çocukları dünyaya geldi. Zaman zaman Türkiye’ye gelip giden Bilginer, hemen her gelişinde gayrimenkul satın aldı.

VASİYETNAME DÜZENLEDİ

2011 yılında ise Bilginer, Beşiktaş 15. Noterliği’ne, “menkul, gayrimenkul, nakit para, banka şubelerindeki her türlü para, mücevher, anonim şirketlerdeki tüm hisselerin tamamı çocuklarıma aittir” şeklinde vasiyetname düzenledi.

100 MİLYONLUK SERVET BIRAKTI

Aydın Bilginer noterde düzenlettiği vasiyetnameden 12 yıl sonra, 15 Haziran 2022’de yine Belçika’da yaşamını yitirdi. Bilginer vasiyeti gereği krematoryumda yakıldı. Bilginer, aynı zamanda Belçika vatandaşı olduğunu Türkiye’ye bildirmemişti. Bu nedenle bedeni yakılan Bilginer’in ölümü Türkiye’deki resmi kayıtlara düşmedi. Bilginer’in 100 milyona yaklaşan serveti ortada kaldı. Çocukları ise, babalarının öldüğünü Türkiye makamlarına bildirdi. Ancak babalarının öldüğünü bir türlü ispat edemedi.

ÖLDÜĞÜNÜ KANITLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bilginer’in çocukları babalarının öldüğünü resmi kayıtlara işlenmesi ve mirasını alabilmek için İstanbul 20. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Bilginer’in Belçika vatandaşı olduğuna ve öldüğüne dair belgeler mahkemeye sunuldu. Mahkemenin vereceği kararın ardından Bilginer’in çocukları mirasa kavuşabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.