1 yılda yüzde 100 zamlandı, Araç lastikleri rafta kaldı

1 yılda yüzde 100 zamlandı, Araç lastikleri rafta kaldı
Ticari araçlar için geçerli olan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlamıştı. Lastiklere yüzde 100 zamlanmasıyla vatandaşlar isyanda. Öte yandan kış lastiği taktırmamanın cezası yeni yılla birlikte 2 bin 534 TL olması bekleniyor.
Bir yandan sürücüler bir yandan da oto sanayilerindeki lastikçiler isyanda. Sebebi ise lastik fiyatlarının bir yılda yüzde 100 zamlanması. Bunun sebebiyle sürücüler tepki gösterirken, lastikçilerinde işlerinin durma noktasına gelmesinden şikayetçi.
 
Ortalama bir kış lastiğinin fiyatı 1500 lira... Kış lastiği uygulamasına uymayanlara 1152 lira ceza kesiliyor. Öte yandan yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde kış lastiği taktırmamanın cezası yeni yılla birlikte 2 bin 534 TL olması bekleniyor.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
 
Araç sahiplerini ilgilendiren uygulama 1 Aralık itibarıyla başladı. Ancak önceki yılların aksine bu yıl lastikçilerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Lastik fiyatlarının iki katına çıkması nedeniyle firmalar bekledikleri kadar iş yapamadı. Bunun sebebi ise lastik fiyatlarının yükselmesi. Ortalama bir kış lastiği 1500 liraya satılıyor. Eğer dünyaca ünlü markalardan biri tercih edilecekse, tek lastiğin fiyatı 3 bin lirayı geçiyor. Öte yandan ticari araçlar için zorunlu olan uygulamaya uymayan sürücüler yeni yılda 2 bin 534 TL ödeyecek.
Kış lastiği uygulaması zorunlu mu 2019: Hangi araçlara zorunlu? Zorunlu kış  lastiği cezası ne kadar?
 
Sadece lastik fiyatları değil, özellikle büyük şehirlerde lastikçilerin saklama-depolama hizmeti de zamlandı.
 
Yaz lastiği takan bir otomobil 10 derecenin altında hava sıcaklığında 90 kilometre hızla ani fren yaparsa 37 metrede durabiliyor. Kış lastiği ise bu mesafeyi 30 metreye düşüyor. Uzmanlar 7 metrelik farkın hayat kurtaracağını belirtiyor.
2022-2023 zorunlu kış lastiği ne zaman başlıyor? Kış lastiği takmama cezası  ne kadar, hangi araçlar takmalı? - Gündem Haberleri
 
KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI 1152 LİRA
Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek. 1 Ocak 2023''ten itibaren yeniden değerleme oranının da devreye girmesiyle birlikte kış lastiği takmayanlara kesilen ceza artarak 2 bin 534 TL olacak.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.