1 damlası altın değerinde 'Avokado yağı böyle çıkarılıyor'

1 damlası altın değerinde  'Avokado yağı böyle çıkarılıyor'
Bir sosyal medya fenomeni avokoda yağının evde nasıl elde edilebileceğini paylaşınca viral oldu.

Sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin besin programında mutlaka yer verdiği doymamış yağ ve C vitamini, folat gibi bir çok besin maddesi yönünden zengin olan avokado cilt ve göz sağlığı için oldukça önemlidir. Bu besin kendisi kadar yağı da oldukça faydalıdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve yemek pişirmeden kullanılabilmesi işlevsel yönden çoklu kullanım alanları bu besinesinden daha fazla istifade etmeyi kolaylaştırır. Avakado yağı saç bakımında kullanıldığında saçı besler parlaklığını arttırır saç denize masaj yaparak uygulandığında kepek gibi saç derisinden kaynaklı problemleri yok eder.

AVAKADO YAĞI NASIL YAPILIR
Bir sosyal medya fenomenlerinin çektiği videoda iki adet olgun avakado blender veya mutfak robotuna yararlanarak Avokado yağının nasıl elde edebileceği gösterildi.

bir-002.jpg

İki olgun avokado alın. Avokadoların olgun olması, yağ oranının daha yüksek olması için önemlidir. Avokadoların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

Avokadoları blender veya mutfak robotuna koyun. Avokado parçalarını iyice ezene kadar karıştırın. Bu işlem, avokado yağının çıkmasını sağlayacaktır.

Blenderdan veya mutfak robotundan çıkan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Bu, avokado püresinin sıvı yağının ayrılmasını sağlayacaktır.

Süzgecin altına bir kase veya kabı yerleştirin. Süzdüğünüz karışımı bez veya peçete yardımıyla sıkın. Bu işlem, yağın ayrılmasını ve damla damla toplanmasını sağlayacaktır.

Elde ettiğiniz avokado yağını temiz bir cam kavanoza veya şişeye aktarın. Kavanozu veya şişeyi sıkıca kapatın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.