0-2 yaş arası çocuğu olanlara 2.400 TL yardım

0-2 yaş arası çocuğu olanlara 2.400 TL yardım
0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 24 ay boyunca para yardımı sağlanıyor.

"Çoklu doğum yardımı nereden, nasıl alınır?" sorusu arama motorlarından hız kazandı. Aile bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri 2023 yılına girilmesiyle birlikte artırıldı. Devlet tarafından sağlanan birçok destek bulunuyor. Bunlardan birisi de çocuklu ailelere yapılan para yardımları. 0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 24 ay boyunca para yardımı sağlanıyor. Formu eksiksiz dolduran ödemeyi PTT'den çekebiliyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Çoğu doğum yardımı, çoklu doğumla dünyaya gelen çocukların olduğu ve muhtaç olarak tespit edilen hanelerdeki 0-24 ay arası çocuklarının ihtiyaçları için geliştirilmiş bir yardımdır. Çoklu doğum yardımı şartları yerine getirildiğinde ve istenen resmî belgeler ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırıldığında ailelerin çoklu doğum yardımından yararlanma hakları doğar.

Bu hak doğrultusunda kendilerine yapılan ödemeler PTT aracılığı ile kişiler tarafından teslim edilebilir. Çoklu doğum yardımı, muhtaç ailelerin çocuklarına çocuğun doğumundan en fazla yirmi dört ay süresince PTT aracılığı ile devlet tarafından ödeme yapılmasını sağlayan bir uygulamadır. Başvurular ikamet edilen il ya da ilçede bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılmalıdır..

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Çoklu doğum yardımı adı verilen bu program dâhilinde muhtaç ailelerin 0-24 ay arası olan çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilenler için; çocuk başına 400 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler iki ayda bir PTT aracılığıyla kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2.835,60 TL) az olan hanelere veriliyor.Bu miktar yıllık hesaplanınca 2.400 TL oluyor...

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bu yardım programından, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu haneler faydalanabilirler.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR?

Başvuru sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılabilir.

Kaynak: AHABER

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.